Stergere Biroul de Credite

Stergerea din Biroul de Credit se poate obtine cu ajutorul specialistilor nostri, avocati colaboratori si consilier juridici.

Biroul de Credite

Biroul de Credit este o societate pe actiuni infiintata in 2004 de catre 25 de banci din Romania. Biroul are rolul de a colecta si prelucra date din portofoliul de clienti ai bancilor sau a altor institutii de creditare.

Practic, aceasta societate are dreptul legal, in baza interesului legitim, de a va gestiona datele de credit pentru a asigura desfasurarea unei activitati de creditare responsabile. Pe scurt, Biroul de Credit arata bancilor sau IFN-urilor daca sunteti eligibil in vederea contractatii unui credit sau pentru o refinantare.

Importanta informatiilor din Biroul de Credit

In situatia in care doriti sa contractati un credit sau sa beneficiati de o refinantare, informatiile negative regasite in Biroul de Credit pot conduce la un eventual refuz. Institutiile de credit abuzeaza deseori de pozitia lor si va creeaza un istoric negativ pentru a limita dreptul de a mai beneficia de credite. Pe langa asta, institutiile de credit exagereaza si va verifica abuziv situatia de la Biroul de Credit, fara a va instiinta in prealabil.

Cand poate fi sters istoricul negativ din Biroul de Credit?

Istoricul negativ din Biroul de Credit nu poate fi sters in orice situatie. Insa, exista sanse foarte mari ca raportarile sa fi fost exagerate sau emise intr-un mod eronat, ceea ce conduce la o incalcare a drepturilor debitorului si prin urmare la anularea raportarii in Biroul de Credit.

Daca ati luat credit in trecut, inseamna ca sunteti pasibil in a aparea in Biroul de Credit. Acolo noi vom face verificari pentru a observa cum este prezentata situatia dvs. in fata altor creditori. Daca acea situatie este gresit prezentata si va prejudiciaza, noi notificam Biroul de Credit, demaram procedurile oficiale pentru a solicita stergerea istoricului negativ din Biroul de Credit si pentru a va creste sansele de a lua din nou credit sau refinantare in conditii favorabile.

Prejudicii aduse in cazul inscrierii abuzive in Biroul de Credit

1. Nu veti putea obtine un credit nou sau o refinantare

O situatie des intalnita – creditorii vor sa va distruga imaginea in fata altor creditori pentru a va obliga sa nu mai mergeti la altii. Practic, ei „va leaga” complet si va obliga sa va supuneti conditiilor abuzive pe care le impun, suprimandu-va sansa de a lua o refinantare in conditii mai bune. Cum reusesc acest lucru? Simplu! Va afiseaza un istoric negativ, incomplet sau abuziv in Biroul de Credit; astfel, ceilalti creditori vor vedea acest lucru si va vor respinge sau, mai grav, va vor acorda totusi credit, dar in conditii mult mai abuzive.

2. In cazul in care veti lua un credit, il veti lua in conditii dezavantajoase

Inainte de a va da credit, bancile sau IFN-urile va verifica in Biroul de Credit. De ce? Vor sa vada ce fel de platitor sunteti, daca platiti la timp, daca aveti intarzieri mici sau mari, daca aveti venituri variabile, daca ati avut experiente anterioare neplacute cu alte banci si altele. In functie de acest istoric, ei decid daca va dau creditul si in ce conditii. Exista riscul ca, chiar daca luati credit, sa vi-l dea in conditii mult mai rele decat in conditii normale din cauza ca aveti istoric negativ in Biroul de Credit. Astfel, e recomandat ca oricine inainte sa ia credit, sa-si verifice situatia la Biroul de Credit si, daca are istoric negativ, sa-l stearga.

3. Creditorul actual va constrange sa lucrati numai cu el, fara sa mai puteti refinanta cu altcineva in conditii mai bune

Creditorii sunt concurenti pe piata, luptandu-se pe castigarea si mentinerea debitorilor. Creditorii nu doresc ca dvs. sa plecati la altcineva pentru a lua refinantare in conditii mai bune. Mecanismul prin care va controleaza este istoricul negativ in Biroul de Credit; de multe ori, acolo se afiseaza lucruri abuzive despre debitori si li se distruge astfel imaginea in fata tuturor creditorilor. Legea ii obliga sa va respecte datele si sa afiseze informatii corecte, insa vor respecta aceasta lege numai daca, din pacate, dvs. le veti cere acest lucru.

 

Cu ajutorul nostru puteti beneficia de cele mai avantajoase servicii. Ne puteti contacta la 0745.052.655 / 0728391128 sau la office@companyadvising.ro